Jdi na obsah Jdi na menu

Základní péče

2. 5. 2011

Spotřebují sice v celkovém měřítku menší množství krmiva než psi velcí, o to větší však mají nároky na kvalitu krmiva a přesné dávkování. Psík potřebuje pravidelný pohyb, spokojí se sice i s krátkou procházkou, ale na velké tůry vám bude velmi rád věrným společníkem. Srst havanského bišonka potřebuje mnoho péče.Důležité je nenechat srst zplstnatět, tomu zabráníte pravidelným česáním a kartáčováním, je nutné ji pravidelně minimálně 2x týdně pročesávat. Srst nevyžaduje střihovou úpravu. Havanský bišonek nelíná - odumřelé chlupy nevypadávají ze srsti, ale zůstanou během kartáčování v kartáči. Tedy je i vhodný pro alergiky. U výstavních jedinců je povoleno zastřihnutí pouze tlapek dokulata. Je také povoleno zastřižení vousu a srsti, která spadává přes oči, ale upřednostňují se jedinci s dlouhými vousy a dlouhou srstí na hlavě. Havanský psík je poměrně zdravé plemeno, které netrpí žádnými chorobami. Pouze je potřeba věnovat větší péči o uši, aby se netvořili záněty zvukovodu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Petr T - Stříhání havanského psíka

1. 5. 2020 17:43

Dobrý den, je možné z důvodu snadnější péče psíka stříhat nakrátko ? Nemáme ambice chovu pro výstavy.

nova - radim

9. 10. 2013 20:10

ja si myslim ze ten kdo vam to napovidal tak si chtel jenom videlat

Lenka - Správná kosmetika

19. 8. 2013 16:17

Dobrý den, prosím o radu, jaký hřeben, šampon a kondicionér nějaký e-shop. Mám havaňáčka, kterého předchozí majitel vyhodil a dlouho se toulal a byl už celý stříhaný strojkem. Je samý dred a nechce se nechat česat, bojí se o sebe. Pomůže kosmetika, když byla stříháním zničena kvalita srsti?

nova - ja radim

9. 10. 2013 20:06

Dobry den ja bych vam pradila takto: nejsem sici zkušená chovatelka,sice zace havanskeho psika nemam,ale ja si myslim ze by ste se snim mela udelat veci vztach potom vam bude verit.

Nikol - Finanční stránka

5. 4. 2013 20:38

Ahoj, prosím, zajímalo, jak takové plemeno vyjde po finanční stránce měsíčně -veškeré výdaje jako jídlo, očkování apod. Uvažuji o koupi, ale s rozumem tak abych to utáhla :).. Předem díky za odpověď. N.

Ume - Otázka

17. 10. 2011 21:37

Mám otázku. Proč se nesmí havanský psík stříhat? Mám kamarádku a ta svého psíka normálně upravuje a na některých stránkách se píše, že se může stříhat ale nemusí. Děkuji.

Nikolka :-) - Re: Otázka

23. 10. 2011 20:46

Ahoj, no to je těžký. Víš, havanský psík by se stříhat neměl. Ale to v případě, že ho máš na výstavy a nebo, že se zvládneš každý den starat o jeho srst. Já osobně svého pejska kartáčuji každý den, chodíme na zastříhávání ofinky a ťapiček. Teď na zomu je ale celkem dobré pejska nechat zastřihnout více, protože se mu jinak na srst lepí sníh a jde špatně dolů. Zima mu nebude, pokud bude mít nějaký obleček, jelikož jsou to psíci choulostivější na počasí. :-)